← Powrót do listy

Rolada ze szpinakiem i łososiem

dodano: 2025-07-17

Kategoria: Przekąski
Zdjęcie przepisu
Składniki: - 2 opakowania mrożonego szpinaku - 4 sztuki jajka - 1 łyżka masła - 3 łyżki mąki - 1 opakowanie łososia wędzonego - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 ząbek czosnku - 2 sztuki serki śmietankowe - 2-4 łyżeczek chrzanu w zależności od intensywności Wykonanie: Rozmrozić szpinak dodać masło, czosnek - odparować, następnie odstawić na sitko aby osuszyć go.Następnie rozdzielamy żółtko od białka - ubijamy pianę.Do zimniej masy szpinakowej dodajemy żółtka mąkę, proszek do pieczenia - połączyć składniki - na końcu dodać pianę. Piec w temp 190 stopni ok 15-20 min na największej blaszce piekarnika. Na suchy i chłodny biszkopt szpinakowy wykładamy wymieszane serki z chrzanem, na skraju układamy szpinak i zawijamy jak sushi. Zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki.
← Powrót do listy