← Powrót do listy
Torcik fit
dodano: 2025-07-15
Kategoria: Wypieki
Składniki
- 4 sztuki jajek
- 4 łyżki erytrolu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 4 łyżki mąki kokosowej
- 2 puszki mleczka kokosowego
Wykonanie
Biszkopt
- Oddzielamy białka od żółtek. Ubijamy pianę z odrobiną soli
- Do powstałej piany dodajemy erytrol a następnie żółtka.
- Dodajemy proszek oraz mąkę kokosową i delikatnie mieszamy.
- Przelewamy do tortownicy 20 cm i pieczemy ok 20 min w temperaturze 180.
Bita śmietana
- Wstawiamy puszki do lodówki na ok 12 godzin (ja dzień wcześniej)
- Otwieramy puszkę i wylewamy powstała wodę, a śmietankę ubijamy
← Powrót do listy
×